LCHF - Kanelbullar med bakerix
Jag beställde hem bakerix som jag fick hem förra veckan och gisses vad jag har använt mig av detta sedan dess! Jag har bakat tre sorters bullar, rulltårta och matbröd med massor av ost i. Det kan vara klurigt att få till degen bra så att den inte blir allt för kladdig samtidigt som den behåller en mjuk konsistens. I nedanstående kanelbulle-recept har jag haft i en äggula för att degen ska hålla ihop bra! Detta gör att de smakar en aning mer ägg än mina övriga bullar. Om man vill kan man givetsvis utesluta äggulan och minska lite på en av de torra ingredienserna (vilket ger en lite mindre hållbar deg, men det syns inte när bullarna är färdiggräddade!).
LCHF- Kanelbullar med bakerix – ca 6 til 8 stycken
1 ägg
1 äggula
15 gram smör
1 ½ dl bakerix
¼ dl mandelmjöl
¼ - 1/3 dl stevia strö
½ krm vaniljuplver
Fyllning:
20 gram smör
Kanel
½ km vaniljpulver
ca 2 msk stevia strö
Pensling:
1 äggvita
hackade nötter
stevia strö
Smält smöret. Vispa ägg och gulan pösigt med elvisp tillsammans med stevia strö. Tillsätt det smälta smöret och övriga ingredienser medan du rör om med en sked. Blanda väl till en deg och låt vila i kyl i minst tio minuter. Lägg därefter degen mellan två bakplåtspapper. Kavla ut degen med en kavel med bakplåtspappret fortfarande under kaveln så att degen inte fastnar. Låt degen vara ganska tjock då det lätt blir hål i den annars då bakplåtpappret dras bort (ca 1½ cm). Dra bort det översta bakplåtspappret.
Smält smöret till fyllningen, blanda i vaniljpulver och pensla det ovanpå bulldegen. Strö över valfri mängd kanel och stevia strö. Rulla ihop degen till en bullängd och skär bullar av önskad tjocklek. Lägg bitarna i bullformar. Vispa upp äggvitan och pensla ovanpå bullarna. Hacka nötter (jag använde hasselnötter utan skal) och strö på bullarna tillsammans med lite stevia strö. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15- 20 minuter.
Jag tycker dessa bullar är godast efter att ha vilat i kylen ett par timmar och därefter värmts upp några sekunder i micron.
Idag ska jag och Artur iväg i ett dygn till Flen. Förhoppningsvis kommer jag hem med lite kantareller i väskan!
Vilken underbar blogg! :)
fina bilder!
Vilken spännande blogg! Jag älskar också att baka men vill undvika allt för mycket socker. Har testat några recept utan socker och mjöl, endast ett av dem har varit goda. Men nu får jag massor av nytt att testa! :)
Mumsigt :D
Hei, her må jeg inn og få inspirasjon :-) fin blogg
mvh Iris/sukkertopp
i like :D
Det lät smarrigt! Åt du det som gröt då eller? :D
allt ser såå gott ut!
Mumsigt!
Kanonbra alternativ till vanliga kanelbullar speciellt fram till oktober på kanelbullensdag! Ska bokmärka det receptet! :)
Ha en fin fredagskväll!
kram kram
//Lana
Har letat efter något sånt här lång, TACK ! :D
Vad goda dom ser ut! :)
Gud vilken bra idé med en sockerfri bakningsblogg! Super för mig som har en diabetiker i familjen :)
Åh vad goda de ser ut! :D
Det där såg riktigt göttgött ut! ;)
Mumsigt! :D
Ser gott ut :)
Dessa måste jag prova! :)
Mmm vad gott! Nöthacket på såg jättegott ut verkligen :)
Finns inget bättre än baka och hälsa
www.tredorigami.blogg.se
Åh så gott!
Ser sjukt gott ut! :)
Men vart får man tag på Bakerix? Har aldrig hört talas om det innan!
Ser jätte gott ut! Måste prövas :)
http://modeshoppeen.blogg.se BESÖK MIN HEMSIDA DÄR JAG SÄLJER HELT NYA PRODUKTER SÅ SOM VICTORIA SECRET , HERMES LIKNANDE VÄSKOR , IPHONE SKAL OCH MYCKET MER ! SUPER PRISER !!
Åh, vad sugen jag blev nu!
ser gott ut!
Mums, va' mycket gott du bakar! Jag blir väldigt sugen på att smaka. Tack för inspiration.
Trevlig kväll.
Kram
ser supergoda ut :)